Ashram College heeft de American Football clinics succesvol afgerond

20160610_141158De clinics van het Ashram College zijn deze week succesvol afgerond. Het waren de SportLife klassen, die op bezoek kwamen bij de Alphen Eagles voor een tweetal American Football clinics. Het was een mix van 2e jaar scholieren van het VMBO, HAVO en het VWO.  De groepen van 32 en 35 kregen een combinatie van American Football en Flag Football. De basisvaardigheden van het spel werden geleerd met de shoulderpads aan en het spelelement kwam terug tijdens de wedstrijdjes Flag Football. Het was mooi om te zien dan de kinderen in slechts een aantal lessen, tot het uiteindelijk spel toe kwamen.

Volgens de docente van het Ashram paste de discipline en de stoere uitstraling van het American Football, precies bij deze twee groepen. De leerlingen hebben zeer veel energie en weten deze af en toe nog maar net in toom te houden. Tijdens de American Football clinics kwam dit dan ook prachtig terug. De leerlingen deden keihard hun best en zelfs tijdens de ramadan en het vasten, wisten sommige leerlingen nog steeds een uiterst sportieve indruk achter te laten.

In deze groep zaten dan ook een aantal jongens die graag een bezoekje willen wagen aan de trainingen van de jeugd van de Alphen Eagles. Waarbij Stijn wellicht over een aantal jaar, de rol van Quaterback zal kunnen gaan overnemen van Richard Bouthoorn… 😉

De leerlingen waren allemaal blij verrast over de “mooiste teamsport ter wereld” en de twee American Football clinics waren dan ook een mooie afsluiting van een mooie reeks aan verschillende sporten. Pro Football Clinics wil het Ashram College dan ook bedanken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *