27 januari 2015

Basisonderwijs

Clinic Coenecoop

Speciaal voor het basisonderwijs hebben wij in samenwerking met het RABO Rijnstreekfonds het introductiepakket: “Flag Football just do it” kunnen opstellen.

Neem contact met ons op om een lessenreeks, losse clinic of een introductiepakket voor jouw basisschool aan te vragen!


Flag Football Just do it!

Iedereen weet het, bewegen is gezond, sport brengt plezier in het bewegen en het brengt mensen dichterbij elkaar! Dit is zeer belangrijk voor de (socialen) ontwikkeling in het basisonderwijs. Flag football is de ultieme manier om dit te bereiken! Wij hebben verschillende opties voor flag football clinics, zowel losse lessen als reeksen kunnen bij ons geboekt worden.

Flag Football, de non contact vorm van American Football, zetten wij in om de jeugd te leren samenwerken met elkaar, discipline bij te brengen en volop plezier in het bewegen te krijgen. De unieke samenstelling van de sport zorgt voor enorm veel nuttige leermomenten voor de kinderen.


Een makkie voor de juf of meester

Wij willen deze leraren helpen om een hele leuke lessenreeks Flag Football neer te zetten. Door het geven van een introductieclinic, het overbrengen van de kennis en het aanbieden van onze materialen willen wij de leraren begeleiden een goede flag football les neer te zetten.  Ook kunnen wij de clinics zelf volledig verzorgen. De stap om Flag Football te geven in het basisonderwijs is hier door een kleine stap.

Voordelen voor de juf of meester:

  • Makkelijk om te geven voor de docent
  • Zeer laagdrempelig voor de leerlingen
  • Simpele methodiek voor 4 lessen
  • Lessenreeks aangepast op onderbouw en de bovenbouw.
  • Flags zijn multifunctional voor binnen alle gymlessen.
  • Ballen zijn een goede afwisseling voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden

Met onze introductieclinic worden de kinderen enthousiast voor Flag Football en kan de juf of meester direct zelf 4 lessen aan de hele klas geven. Vraag nu een introductieclinic aan.