Flag Football

27 januari 2015

Nederland draait al jaren mee met de top van Europa en heeft 5 maal de Europese titel gewonnen! Flag Football is voor jongens en meisjes van de leeftijden van 8 tot en met 15 jaar. Hierbij komen onderdelen zoals gooien, vangen, rennen en verdedigen aan bod.

Flag Football - Just do it!Flag Football is eigelijk voor iedereen, dik,dun, snel, sterk, groot, klein, langzaam of snel? Voor iedereen is er eens specifiek onderdeel waar hij of zij goed in is. Dit maakt de sport zo mooi en toegankelijk. Flag Football is voor bijna alle kinderen nieuw en daardoor werk dat direct een vorm van enthousiasme op.

Flag Football onderscheidt zich sterk van andere sporten omdat het niveau van samenwerken heel erg hoog ligt. Op elk moment van het spel moeten de kinderen samenwerken op vooruit te komen. Discipline en de sociaal emotionele ontwikkelingen van het kind staan dan ook centraal in de mooiste teamsport.

 

 

Ook Alphen aan den Rijn heeft een bekende naam op het gebied van Flag Football. In 2000 hebben de Scala Argonauts ( een schoolteam van het Scala College ) het NK voor scholen gewonnen. Zij zijn vervolgens de nummer 1 van Europa geworden en hebben een meegedaan aan het WK voor scholenteams in Toronto!

Hoe werkt dit spelletje nu eigelijk? Dit wordt uitgelegd door de Flag Football spelers tijdens het WK Flag Football in Lelystad in 2008. Is het nog niet helemaal duidelijk, kijk dan op deze pagina, uitleg Flag Football, voor meer informatie.

Tactisch overleg