27 januari 2015

Middelbaar onderwijs

football clinic

Een aanvulling op het huidige lespakket, een complete module of aanvulling voor de sportdag? American football of Flag football is de juiste keuze! Wij verzorgen al meerdere jaren clinics voor verschillende middelbare scholen.


Pro football clinics verzorgt al ongeveer 7 jaar American en flag football clinics voor scholen in het middelbaar onderwijs. Lees hier onder wat wij voor uw school kunnen betekenen.

“Football clinics zijn al jaren met succes een vast onderdeel van het lespakket van onze BSM klassen! De kernwaarden van dit spel zorgen voor een hele goede aanvulling op wat ik de leerlingen tijdens de lessen wil aanleren. Daarnaast zorgt de professionele aankleding, het enthousiasme en kennis van Pro Football Clinics dat de American Football clinics altijd een groot succes zijn”. Bas Smits, docent Lichamelijke Opvoeding van het Scala College

 

Tactisch overlegHet positieve en unieke aspect van American football is de toegankelijkheid. American Football maakt geen uitzondering in geslacht, gewicht, afkomst en atletisch vermogen. Het is dan ook heel leuk om te zien, dat een onzekere zware jongen opeens een hele andere rol heeft tijdens de American Football clinics. Nu is hij opeens de “held” van de klas. Of de snelle kleine dame, laat even zien dat niemand haar te pakken krijgt. De rol van Quarterback ( de leider van het spel ) kan ook zomaar terecht komen bij iemand die wellicht gepest wordt.

Iedereen heeft zijn eigen sterke punten en tijdens de clinic(s) focussen wij er op deze bij elke leerling naar boven te halen. De leerlingen worden gestimuleerd te communiceren, luisteren, taken samen uit te voeren en gezamenlijke successen te vieren.

In al onze clinics brengen wij de kernwaarden van American football naar voren, wat leerlingen stimuleert in de samenwerking, strategisch inzicht, discipline en natuurlijk plezier!


Ben je benieuwd naar een van de clinics die we verzorgd hebben voor de middelbare scholen.
Lees dan een van de onderstaande berichten.

“Geweldige Clinic American Football op de sportdag van CSG Willem van Oranje te Oud-Beijerland!” Erik-Jan Koudstaal

“Zeer geslaagde American Football clinics Ashram College”

 


Mogelijkheden: 

  • Introductieclinic American Football
  • Introductieclinic Flag Football
  • Lessenreeksen American/flag football
  • Docentenclinic
  • Volledig verzorgde sportdag

In het voortraject van een lessenreeks bieden wij ook kosteloos een inleidende presentatie over de basis van het American Football. Een van de instructeurs zal dan, tijdens een van de mentor-, sport of andere lessen ervoor zorgen dat iedereen helemaal enthousiast is voor het spel. Dit werkt enorm goed en zorgt ervoor dat de leerlingen het spel sneller begrijpen en hierdoor kan er sneller een officiële eindvorm gespeeld worden.

Heeft u nog vragen of bent u ook zo benieuwd naar American Football,
neem dan gerust contact met ons op!