7 februari 2018

Speluitleg

American Football, hoe werkt het nou eigenlijk?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat de spelregels van American Football zijn. Vragen als: “Waarom stop het elke keer” en “waarom gooien ze ineens zo’n geel vlaggetje op het veld”? De meest voorkomende vraag/opmerking: “Dat is toch rugby met helmen en bescherming op”? Het antwoord is: Nee, American Football is compleet anders.

American Football is een unieke sport door zijn tactische en keiharde karakter. Juist hier door is het een sport als geen ander die het echte teamgevoel doet laten leven.

Wij kunnen een hele lange en ingewikkelde uitleg geven, maar het onderstaande filmpje legt alle basisregels in ongeveer 3 minuten duidelijk uit. Bekijk hier de uitleg American football.

Flag Football 

Flag football heeft alle zelfde basisregels als American football. Alleen is er in plaats van een tackle, een “flag pull”. Dit betekend simpelweg dat Flag football, de non-contact variant is van American football. Een perfecte manier om de basisaspecten van de sport onder de knie te krijgen en een geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Pro Football clinics biedt zowel American Football clinics als Flag Football clinics aan.

uitleg American football

Voor meer informatie of voor een aanvraag van een American of Flag football clinic, neem contact met ons op.