27 januari 2015

American Football

American Football is een way of life!

Iedereen kent de sport wel van tv, heeft er eens over gehoord of noemt het soms zelfs rugby. Iedereen kent de cheerleaders, de keiharde actie en de fantastische beleving die er om de sport hangt.

Deze pure atleten trainen met genadeloze discipline, 100% inzet en vertrouwen elkaar blind in het spel. Doordat iedere speler volledig verantwoordelijk is voor een specifiek onderdeel binnen het spel, maakt dit mijn nummer 1 teamsport van de wereld. De combinatie van de keiharde actie, de volledige afhankelijkheid van je teamgenoten, maar ook de grenzeloze strategieën zorgen ervoor dat iedereen een rol binnen het team kan hebben die precies aansluit op zijn sterke eigenschappen.

Wij zo dan ook dol enthousiast over dit spel, spelen het al ruim 15 jaar, hebben interlands op onze naam staan en brengen onze enthousiasme graag op jullie over.

De kernwaarden die dit spel met zich mee dragen gaan echter verder dan alleen de sport. Dit is dan ook de reden waarom American Football een uiterst geschikt middel is om de sociale cohesie te verhogen, regels en verantwoordelijkheden bij te brengen. Ook de verbondenheid en samenwerking van een teamsport zorgen ervoor dat deze sport een sterke maatschappelijke functie kan behelzen.

Regels
Om alvast de regels van het spel te begrijpen, krijg je hier een hele basis uitleg van het spel. De opbouw van de clinics is ingericht dat je tijdens de verschillende “drills” alle belangrijke regels van het speel mee krijgt. Alle facetten van het spel komen aan bod en na een uurtje ben je vol verbaasd, dat je het spelletje eigenlijk al helemaal snapt. Wie had dat gedacht…

“American Football is eigenlijk heel simpel en het is net als landje pik.”
Bekijk dit filmpje van 1.29 min en leer de basisprincipes.

Klik hier voor een uitgebreide uitleg van het spel